8. Hafta Gebelik Anne

8.Haftada ise anne ve bebekte artık daha çok değişiklikler meydana gelecektir. Anne adayları artık gebeliği benimsemeye başlamıştır. Hormonsal değişimlere bağlı olarak progesteronunuzun yükselişi sizi daha da halsiz bırakır. Bulantı ve kusmalarınız devam edebilir. Karnınızda ve kasıkta kramp tarzında ağrılar olabilir. Bulantı ve kusmalarınız fazla ise ve yeterli beslenemiyorsanız biraz kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Her hangi bir rahatsızlığınız yok ise gayet güzel bir gebelik geçiriyor iseniz bu haftadan itibaren kıyafetleriniz dar gelmeye başlayacaktır.
8. Hafta Gebelik Annedeki Değişiklikler

Daha öncede bahsettiğimiz gibi gebeliğin ilk üç aylık döneminde (trimester) gebelik hormonlarında etkisiyle cildin yağ salgısı arttığından cildinizde yağlanma, sivilcelenme gibi cilt değişiklikleri ortaya çıkacaktır. Bu cilt değişiklikleri birinci trimesterden sonra kaybolur. Gebelik hormonlarının yükselmesi ile bundan sonraki dönemlerde emzirme dönemine hazırlık olacağından hamileliğiniz boyunca memelerde büyüme ve hassasiyet devam edecektir.
8. Hafta Gebelik Bebeğiniz

Bebeğinizin boyu bu dönemde 1,5 cm’dir. Bu haftadan itibaren kilosundan bahsetmek artık mümkündür. Henüz kilosu 1 gr. kadardır. Kulak kepçesi ve göz kapakları oluşmakta, gözler daha belirgin hale gelerek retina tabakasındaki renk oluşumu başlar. Burun ucu görülebilir. Kol ve bacaklar uzayarak, el ve ayak parmakları yumrular halinde çıkıntılar yapar. Kalpte 4 odacık oluşur ve bebeğin vücudunda kan akımı başlamıştır. Beyninin hızla gelişiminden dolayı baş oldukça büyük görülür. Beynindeki sinir hücreleri oluşmaya ve kollara ayrılmaya başlar. Nefes borusu genişler, bağırsaklar göbek fıtığı şeklinde karının dışındadır Dış genital (cinsel) organları henüz belirginleşmemiştir. Ancak hücreler yumurtalık ya da testis olarak oluşmaya başlar. Bebeğiniz artık hareket edebilir ve yer değiştirebilir.
8. Hafta Gebelik Beslenme ve Spor

Gebelik dönemindeki bilinçli beslenme anne ve doğacak bebeğin sağlığını büyük ölçüde etkiler. Fakat gebelik döneminde yetersiz beslenme kadar aşırı beslenmede anne ve bebeğe zarar verebilir. Bebeğinizin anne karnında bedensel ve zihinsel yönden gelişmesi, büyümesi hamileliğiniz boyunca beslenmenizle alakalıdır. Uzmanların bu konudaki görüşleri gebelik dönemi boyunca anne adaylarının kilo artışı ayda 1 kg.kadardır. Kilo artışı maksimum 16 kg. olmalıdır. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için bol bol meyve tüketin. Çay ve kahve tüketimini azaltın. Sigara, alkol gibi size ve bebeğinize zarar verecek şeylerden uzak durun. Zorlamadan egzersiz yapabilir ve günlük en az yarım saat yürüyüşlere devam edebilirsiniz.