9. Hafta Gebelik Anne

9.haftada hem bebeğiniz hem de siz hızla büyümeye devam ediyorsunuz. Fakat dışardan bakıldığında henüz hamile olduğunuz anlaşılamaz. Bu hafta embriyonik dönemin son haftasıdır. 10. haftadan itibaren fetal dönem başlayacak ve fetüs olarak adlandırılacaktır. Bu haftada da şikayetleriniz devam edebilir, farklılıklar gösterebilir. Midenizde yanma ve ekşime şikayetleri artabilir, hazımsızlık ve gaz problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Gittikçe duygusal değişiklikleriniz artar. En ufak şeylere tepki gösterebilir hatta olur olmaz her şeye ağlayabilirsiniz. Adet öncesi dönemlerdeki gerginlik ve sıkıntı hislerini yaşayabilirsiniz.
9. Hafta Gebelik Dönemleri Gergin Dönemler

Anne adayları gebelik sürecindeki sıkıntılı ve gergin dönemi daha kolay atlatmak için psikologlarında önerdiği gibi bir takım çok güzel ve etkili aktiviteler yaparak kendilerini rahatlatabilirler. Sessiz ve sakin bir ortamda oturarak ellerinizi göbeğinizin üzerinde nazikçe gezdirerek bebeğinizi düşünerek hayal kurun, sağlıklı, sevimli ve şirin bir bebek hayal edin. Ona nasıl bir anne baba olacağınızın planlarını yapın.
9. Hafta Gebelik Bebek

Bebeğiniz bu haftada 2-3 cm. boyunda ve yaklaşık 2-3 gr. ağırlığındadır. Hemen hemen tüm sistemleri, kasları ve organları tamamlanmaya yaklaşmıştır. Artık ultrasonda bebeğinizin kol, bacak ve vücut hareketlerini görebilirsiniz. Gözleri tamamen oluştu, göz kapakları kapalı ve 27. haftaya kadar kapalı olacak. Bebeğinizin minik kulak memeleri, ağzı, burnu ve burun delikleri biraz birbirine uzak şekilde oluşmuştur. Testis ve yumurtalıklar şekillenmeye başlamıştır, cinsel organları yerindedir ancak cinsiyet ayrımı için bir kaç hafta daha beklemek gerekmektedir. Parmak uçları biraz daha belirginleşmiş, ense oluşmuş ve başı daha dik duruma gelmiştir. Bebeğinizin kalbinin 4 ayrı bölmeye ayrılması tamamlanmış ve kapakçıkları oluşmaya başlamıştır. Plasenta, hormon üretimindeki görevini yerine getirecek kadar gelişmiştir.
9. Hafta Gebelik Beslenme

Gebelik döneminde dengeli ve düzenli beslenme sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek için yapılması gereken en önemli adımdır. Mutlaka Omega-3 kaynağı yüksek olan besinlerden faydalanmayı ihmal etmeyin. Haftada 2 kez düzenli olarak balık yemeye ve günde 2 tane ceviz tüketmeye özen gösterin. Ispanak, semiz otu gibi sebzelerde Omega-3 kaynağı açısından zengin olduğunu unutmayın. Bulantıları azaltmak adına günde 1 fincan (200 ml.) ahududu çayının iyi geldiği söylenmektedir, bulantıları önemli bir şekilde azaltmaktadır. Ancak gereğinden fazla tüketildiğinde rahim kasılmalarına sebep olabilmektedir. Bu dönemde içilen bilinçsiz bir şekilde ve gereğinden fazla tüketilen bitki çayları metabolizmayı hızlandırıcı etkileri olduğu için düşük riskini arttırıyor.
Gebelik dönemi boyunca, Doktorunuzun bilgisi ve onayı dahilinde düzenli egzersiz ve yürüyüş yapmak, hatta mümkünse yüzmek rahatlatır.